Menu

Itsenäinen kissa temppuradalla

0 Comments


 

Kissa on lemmikkinä hyvin omalaatuinen. Se on itsenäinen ja joskus jopa itsekäs. Kissalla ei ole koiran tavoin tarvetta miellyttää jatkuvasti omistajaansa, vaan se nauttii olostaan omassa ylhäisessä yksinäisyydessään.

Koira on täysin riippuvainen omistajastaan, kun taas kissa haluaa säilyttää tiettyyn pisteeseen asti oman vapautensa. Kadulle hylätyllä kissallakin on aina paremmat mahdollisuudet selviytyä kuin omistajastaan riippuvaisella koiralla, jolle jo pelkkä siteen menetys omistajaan saattaa masentaa lopullisesti. Kissan itsenäisyys ei kuitenkaan ole esteenä oppimisella ja harrastamiselle. Koirien kanssa on harrastettu aina mutta kissojen kanssa temppuilu on nyt nouseva trendi.

Kissa temppuilee

Kissojen agility ja temppujen opettaminen on alkanut kiinnostaa monia kissojen omistajia. Aiemmin ajateltiin, että kissojen opettaminen on vaikeaa mutta nykyisin kissakouluttajat opettavat kissoja mitä mielenkiintoisimpiin temppuihin; ne soittavat pianoa, hyppivät renkaista ja suorittavat kissoille tarkoitettuja temppuratoja aikaa uhmaten.

Kissan opettamisessa tärkeää on huomioida karvakaverin luonne, kaikki kissat voivat oppia mutta riippuu kissasta, millaisia temppuja ja miten se voi oppia. Kissa ei ole riippuvainen omistajastaan, joten sille ei riitä päänsilitys, kissa haluaa palkinnon ja se haluaa sen heti. Kun oikeanlainen side ja tyyli ovat löytyneet, oppii kissa mielellään. Notkea ja nopea eläin on omimmillaan taitotempuissa, jossa sen nopeille reflekseille on käyttöä.

Tee-se-itse

Eläinihmisten kotona on usein monenlaisia leluja ja tuotteita, jotka on hankittu karvakaverille. Kissoille tarkoitettuihin tuotteisiinkin saan kulumaan pitkän pennin jos haluaa, kannattaa miettiä mitä oma kissa todella tarvitsee ja panostaa niihin.

Monia tuotteita on mahdollista tuunailla tai rakentaa myös itse. Itse tehdyt tuotteet ovat aina omannäköisiä ja ne voi tehdä sopiviksi juuri omalle kissalle ja oman asunnon tiloja ajatellen. Yksi hauskimmista ja helpoimmista tuotteista toteuttaa itse on kissojen temppurata. Sivustolta Byggmax.fi kissanomistaja löytää näppärästi temppurataan tarvittavat tarvikkeet ja saa toimituksen helposti kotiin.

Temppurata on oivallinen touhupaikka kissojen kanssa mutta se sopii myös yksin oleville kissoille. Kissa temppuilee mielellään myös itsekseen, joten rata tuo piristystä kissan päiviin. Temppuradan rakentaminen on hauskaa puuhaa ja siihen voi osallistua koko perhe, kissa mukaan lukien. Rataa voi muunnella ja kehittää omien ideoiden mukaan, joten se sopii erinomaisesti kissa agilityn harrastajille mutta myös muille kissanomistajille.

vw-education-lite