Menu

Opeta koiraa kulkemaan kiltisti hihnassa

0 Comments


Koiran ulkoiluttaminen voi olla stressaava tilanne sekä koiralle että omistajalle, jos koira ei osaa käyttäytyä hihnan päässä. Jatkuva vetäminen ei myöskään ole hyväksi koiran hyvinvoinnille. Seuraaville vinkeillä voit opettaa koiraasi kulkemaan hihnassa hallitummin.

Näin opetat koiraa kulkemaan hihnassa

Hihnassa kulkeminen kannattaa opettaa koiralle jo pennusta lähtien. Myös aikuinen koira on mahdollista opettaa kulkemaan kiltistä hihnassa, mutta tällöin lähetysmistavat ovat hieman erilaisia ja opetus ottaa pidemmän aikaa. Oli koira sitten pentu tai aikuinen, kun aloitat koiran kouluttamisen hihnassa kulkemista varten, tarvitset avuksi laadukkaat välineet, joiden avulla opetus sujuu mahdollisimman sulavasti.

Löydät parhaat välineet opetusta varten Zoo.fi-verkkokaupasta, joka on erikoistunut lemmikkieläinten tarvikkeisiin, ruokaan, terveyteen ja kouluttamiseen. Zoo.fi tarjoaa laajan valikoiman koiran koulutukseen tarvittavia välineitä aina naksuttimista, kuonokoppiin, talutushihnoihin, palkitsemispusseihin ja vedonestoapuvälineisiin. Löydät Zoo.fi –verkkokaupan valikoimasta myös aika-ajoin vaihtuvia kampanjoita, joiden avulla voit löytää kaikki koiran koulutukseen tarvittavat välineet ja tarvikkeet todella kilpailukykyiseen hintaan!

Se, mistä opetuksessa pyritään ensisijaisesti pääsemään eroon, on koiran vetäminen hihnassa. Opetuksessa on tärkeää varmistaa, ettei koira pääse senttiäkään eteenpäin vetämällä, sillä jokainen hihnassa edetty askel vetämällä vahvistaa koiran käsitystä siitä, että vetäminen kannattaa. Näin ollen, jos koira lähtee vetämään, pidä hihnaa tiukalla ja odota, että koira hakee sinuun kontaktia, jolloin palkitset koiran odottamisen herkulla, löysäät hihnan ja koira voit jatkaa eteenpäin. Tällöin koira alkaa hiljalleen oppia, että hihnan kiristyessä on aika pysähtyä ja ottaa kontakti omistajaan. Älä kuitenkaan nyi hihnaa, sillä se voi vahingoittaa koiraa – riittää, että pidät hihnan vakaalla kädellä.

Kun harjoittelu on edennyt sen verran, että koira osaa kulkea rinnallasi useita kymmeniä metrejä ympäristön ärsykkeistä riippumatta, voit kokeilla vaihtaa herkkupalkkiot hajupalkkioon. Koiran on kuitenkin edelleen haettava sinuun kontaktia ennen kuin voit löysätä hihnaa. Opeta koiralle suullisia käskyjä, jotta se ei tottuisi pannan kiristymiseen.

Pidä vielä lopuksi mielessä, että koiran koulutus ottaa aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä sekä sinulta että koiralta! Koira kykenee oppimaan alituisesti – ei pelkästään lenkkipolulla – joten toivottua käytöstä tulee vahvistaa kaikkialla. Vaikka koira vetäisi silloin tällöin, ei tämä tarkoita, että koko koulutus on mennyt hukkaan – toisinaan voi olla tarpeen palata alkutaipaleen käskyihin ja menetelmiin, jotka koira muistaa aivan varmasti. Koiran koulutuksessa tärkeää onkin toisto, toisto, toisto ja vielä kerran toisto!

vw-education-lite