Menu

Pidä juhlat koiranomistajille ja koirille – se lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta

0 Comments


Koiranomistajat haluavat monesti kommunikoida toistensa kanssa, sillä siten he voivat vaihtaa ajatuksia ja jakaa vinkkejä koirien kouluttamisesta toistensa kanssa. Koiranomistaja voikin järjestää yhteiset illanistujaiset, johon ovat tervetulleita ystävät ja heidän koiransa. Koristeet ja muut tarvikkeet onnistuneita juhlia varten saa tietenkin osoitteesta partyking.fi, josta tuotteet voi tilata helposti suoraan kotiin. Niin ihmiset kuin lemmikit nauttivat, kun juhlissa on huomioitu kaikki paikalle tulevat.

Jos juhliin on tulossa koiria, jotka eivät tule hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa, on hyvä järjestää erillinen tila, jossa esimerkiksi vähän varovaisemmat koirat voivat totutella uuteen paikkaan. Juhlat ovat kuitenkin hyvä keino lisätä yhteenkuuluvuuden tunnetta niin ihmisten kuin koirienkin kesken. Mitä enemmän tällaisia yhteisiä kokoontumisia pidetään, sitä tutummaksi myös koirat tulevat keskenään. Aratkin koirat voivat päästä eroon arkuudestaan silloin, kun ne saavat viettää enemmän aikaa muiden koirien kanssa.

Koirien sosiaalistaminen on hyvästä

Koirien sosiaalistaminen on asia, jota monet koiranomistajat jopa pelkäävät. Varsinkin agressiivisina tunnettujen rotujen kanssa sosiaalistamista vältellään viimeiseen asti ja koirasta koulutetaan monesti ainoastaan omaa perhettään kohtaan ystävällinen koira. Sen sijaan jokaisen koiranomistajan tulisi ajatella pidemmälle ja aloittaa koiran sosiaalistaminen jo pennusta lähtien. Pennulle on tärkeää saada hyviä kokemuksia niin vieraista ihmisistä kuin vieraista koiristakin. Näin se oppii tulemaan toimeen muiden koirien kanssa, eikä pennusta tule arka tai vihainen. Vastuu koiran sosiaalistamisesta on siis koiranomistajalla.

Koiran sosiaalistaminen tuo kuitenkin mukanaan paljon vastuuta. Koiranomistajan tulee huolehtia siitä, että koiran rokotukset ovat kunnossa ennen kuin sitä aletaan viemään samoihin paikkoihin muiden koirien kanssa. Näin mahdollisten tartuntatautien riski saadaan pysymään pienempänä ja kaikki koirat ovat turvassa. Koiran rokotukset täytyy hoitaa säännöllisesti. Oma eläinlääkäri osaa kertoa siitä, milloin mikäkin tehosterokotus täytyy käydä ottamassa. Kun rokotukset ovat kunnossa, voi koiraa alkaa käyttämään esimerkiksi koirapuistoissa. Näin se oppii tulemaan toimeen toisten koirien kanssa jo pennusta lähtien. Koiranpennun onkin tärkeää nähdä niin pienempiä kuin suurempia koirarotuja, jotta mikään toinen koira ei pelota sitä. Näin myös juhlille osallistuminen yhdessä koiran kanssa on paljon helpompaa. Omistajan ei tarvitse huolehtia, kuinka koira tulee toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa.

vw-education-lite